Porówanie AlfaKredyt i Vivus
Przedstawiamy porównanie dwóch popularnych parabanków Vivus i Alfakredyt. Oba oferują szybkie chwilówki pożyczki krótkoterminowe.
2015-11-28, 14:11

Firma pozabankowa AlfaKredyt udziela szybkich pożyczek gotówkowych, tzw. chwilówek, nawet w ciągu 15 minut od chwili złożenia wniosku pożyczkowego. AlfaKredyt nowym klientom oferuje pierwszą bezpłatną pożyczkę, do kwoty 1000 zł na 30 dni. Oprocentowanie zobowiązań wynosi od 8 proc. w skali roku, a minimalne RRSO to 535 proc. Możliwe jest uzyskanie pożyczki w kwocie od 100 zł do 3000 zł, na okres od 1 do 30 dni. Istnieje możliwość przedłużenia okresu spłaty pożyczki na kolejne 7, 14 lub 30 dni. Klientem AlfaKredyt może zostać wyłącznie osoba w wieku od 21 do 65 lat.

Firma pożyczkowa Vivus jest powszechnie znaną firmą pozabankową, udzielającą pożyczek w kwocie od 100 zł do 4000 zł całkowicie online. Okres kredytowania może wynieść przy tym od 1 do 30 dni. Nowi klienci Vivus mają okazję zaciągnąć pierwszą pożyczkę bezpłatnie, w kwocie do 1600 zł na okres 30 dni. Oprocentowanie pożyczki wynosi od 0 proc. w skali roku, a jej RRSO minimalnie wyniesie 392 proc. Klientem firmy Vivus może zostać osoba w wieku od 20 lat. Możliwe jest przedłużenie okresu spłaty pożyczki na kolejne 7, 14 lub 30 dni. Przy wnioskowaniu o chwilówkę na Vivus konieczne jest wniesienie opłaty rejestracyjnej w wysokości 0,01 zł.

Adam Durzyński
właściciel